امروزه با گسترش و توسعه اینترنت و فضای مجازی، تبلیغات کلیکی به یکی از روشهای مرسوم و جدید در بین کسبوکارهای ایرانی تبدیل شده است.
تبلیغاتی که در کنار کم هزینه بودن آن، با توجه به گسترش گوشیهای هوشمند موبایل و کاربران فعال آن، میتواند یکی از موثرترین راههای معرفی و شناسایی فعالیتها و محصولات کسبوکارها مورد توجه قرار گیرد.
با این نگاه تبلیغات کلیکی (PPC) ازمحبوبترین شیوههای تبلیغات در بین کسبوکارهای ایرانی در فضای آنلاین و مجازی محسوب میشود. در این نوع تبلیغات، تبلیغدهندگان فقط به تعداد کلیک به روی تبلیغات خود در رسانههای ناشر، هزینه میپردازند. به عبارتی در این شیوه، تبلیغدهندگان برای نمایشهایی که به کلیک منتهی نمیشوند هزینهای نمیپردازند.
تبلیغات کلیکی مزایای مختلفی مانند هدفمندی، مقرون به صرفه بودن، سریع بودن، قابل سنجش بودن و همچنین قابلیت آموزشی و یادگیری به همراه دارد.
در مجموع تبلیغات کلیکی عامل هدایت شمار زیادی ترافیک مستقیم به وبسایت یا صفحه اپلیکیش شما خواهد شد و از این طریق کسبوکارتان با رونق بیشتر وهمچنین تعداد مراجعهکنندگان زیادتری روبهرو خواهند شد.
تبلیغات کلیکی در سال ۱۹۹۶ وارد عرضه تبلیغات کسبوکارها شد. براساس آمارهای موثق، در سال ۲۰۱۷ حدود هفت میلیون تبلیغدهنده بیش از ۱۰ میلیارد دلار را به تبلیغات اختصاص دادهاند. با توسعه تبلیغات کلیکی، شرکتهای بزرگ مانند آمازون بخش زیادی از هزینههای بازاریابی خود را برای این نوع تبلیغات اختصاص دادند بطوریکه کمپانی آمازون هر سال بیش از ۵۰ میلیون دلار بودجه بازاریابی خود را در بخش تبلیغات کلیکی هزینه میکند.
انواع تبلیغات کلیکی عبارتست از CPC ، CPA ، CPO، CPL CPR، CPS. بطورکلی همه روشهای تبلیغات کلیکی دارای جوهر و هویت یکسانی هستند و هدفهای تقریبا هماهنگی را تعقیب میکنند.
انواع روشهای تبلیغات کلیکی به تبلیغات کلیکی بنری ( Banner PPC Ads، تبلیغات کلیکی درون برنامه ای ( In Application PPC Ads )، تبلیغات کلیکی درون موتورهای جستوجو ( Search Engine Result Page Ads ) و تبلیغات کلیکی ویدیویی ( Video PPC Ads ) تقسیم میشوند.
در تبلیغات کلیکی بنری، در مقابل هر کلیکی که مخاطبان وبسایتهای روی بنر انجام میدهند از شما وجه دریافت میکنند. این روش تبلیغات را به عنوان یکی از موثرترین شیوه تبلیغاتی از این نوع میدانند چون بنر تبلیغاتی در سایتهای زیادی به نمایش درمیآید. در این روش هر کاربری که جذب تبلیغات شما شوند، روی بنر کلیک مینماید که درنتیجه به هدایت او به طرف سایر شما منتهی میشود. تبلیغات کلیکی بنری محبوبترین و متداولترین روش تبلیغی در بین کسبوکارهای ایرانی محسوب میشود.
تبلیغات کلیکی درون برنامهای هم به این شکل است که هر شرکت تولیدکننده نرمافزار تلفن همراه یا نرمافزار رایانه، محیطهایی از نرمافزار یا بازی خود را برای تبلیغات در نظر میگیرد تا در کنار جبران هزینههای تولید نرمافزار، به درآمد هم برسد.
همانطور که از نام تبلیغات کلیکی درون موتورهای جستوجو مشخص است در این روش از موتور جستوجوی گوگل برای این منظور بهره برده میشود. اکنون استفاده از این روش در ایران رایج شده است. در این شیوه تبلیغاتی، یکی از متداولترین منابع ورود کاربران به وبسایتها، موتورهای جستوجو مثل وبسایتهای گوگل و بینگ است. در این روش کاربران با جستوجوی برخی عبارات به وبسایتهای مدنظر خود دسترسی پیدا میکنند.
تبلیغات کلیکی ویدیویی را به عنوان تاثیرگذارترین تبلیغات از این نوع میدانند زیرا تاثیر تبلیغات ویدیویی را فراتر از سایرروشها ارزیابی میکنند. با اینحال، این نوع تبلیغات هنوز در جامعه به صورت گسترده مورد استفاده قرار نگرفته است. در این شیوه تبلیغاتی، پیش از پخش ویدیو مدنظر، یک تبلیغ ویدیویی یا بنری به نمایش گذاشته میشود که کاربر با کلیک روی آن به سمت سایت شما کشیده میشود.
شیوه پرداخت هزینه در تبلیغات کلیکی به این صورت است که تبلیغدهندگان تنها در مقابل کلیک انجام شده روی تبلیغاتشان در وبسایتهای ناشر، هزینه میپرازند. البته در این روش تبلیغدهندگان فقط برای نمایشهایی که به کلیک منتهی نمیشوند هزینهای نمیپردازند.
با اینحال در روش تبلیغات کلیکی دو اصطلاح PPC و CPC مطرح است که با هم تفاوت دارند و نباید در خصوص عملکرد و کارکردشان اشتباهی رخ دهد.
PPC در واقع خلاصه عبارت Pay Per Click یا پرداخت در مقابل هر کلیک به حساب میآید و در مجموع به روش پرداخت هزینه تبلیغات تاکید دارد. تبلیغدهندگان در این روش پرداخت به ازای هر کلیک صورت گرفته در وبسایتهای ناشر یا هر رسانهای دیگر روی تبلیغاتشان، به ناشر وجه پرداخت میکنند.
اما CPC در اصل خلاصه عبارت Cost Per Click است که به مفهوم هزینهای که در مقابل هر کلیک پرداخت میکنیم، خواهد بود. با اینحال هزینه هر کلیک موقعی به اجرا گذاشته میشود که مشغول برنامهریزی و اجرای کمپینهای تبلیغاتی خود بهصورت پرداخت در مقابل کلیک (PPC) میباشد و در این حالت هزینهای که قصد دارید برای هر کلیک پرداخت کنید را CPC میگویند.
تبلیغات کلیکی دستکم دو مزیت و فایده برای تبلیغدهنده به همراه دارد. نخست اینکه کاربران با کلیک روی تبلیغ، به وب سایتتان روی خواهند آورند و در این حالت شمار بازدیدکنندگان شما در حال افزایش خواهد بود. علاوهبراین با رشد تعداد بازدیدکنندگان، سئو سایت شما نیز بهبود خواهد یافت. مزیت و فایده دوم این نوع تبلیغات نیز مطرح شدن برند شما خواهد بود که در واقع اصلیترین هدف شما محسوب میشود. البته در این روش این نکته مهم است که تبلیغات کلیکیتان را در چه سایتی نمایش دهید. در نتیجه باید در تبلیغات کلیکی در انتخاب سایتهای نمایش دهنده تبلیغ دقت لازم را به عمل آورید. یکی از ملاکها و معیارهای انتخاب این نوع سایتها، تعداد بازدیدها یا به عبارتی پربازدید بودن آنها است.
در تبلیغات کلیکی یا بنری شما قادر خواهید بود تقریبا با هر بودجهای این کار را شروع کنید که این یکی از بزرگترین حسنهای این نوع تبلیغات به حساب میآید. یکی از مزیتهای تبلیغات کلیکی، امتیاز آن نسبت به سئوکردن خواهد بود. چون در مدت ۱۵ دقیقه در تبلیغات کلیکی گوگل قادرخواهید بود کمپین خود را برمبنای شمار نامحدود کلمات کلیدی ایجاد کنید و به سرعت در نتایج اول جستوجوهای گوگل (البته مرتبط به آن کلمات کلیدی)، در رتبه اول قرار گیرید.
تبلیغات کلیکی را میتوانید در شبکهای به وسعت اغلب وبسایتها و اپلیکیشنهای ایرانی، با بودجه اندک انجام دهید. آژانس دیجیتال مارکتینگ دارت مجموعهای از وبسایتها و اپلیکیشنها را به عنوان همکار درکنار خود دارد تا کسبوکارتان بهطور شایسته و درخور معرفی شود.
مجموعه دارت همه این خدمات را به نحو مطلوب به کسبوکارها ارائه میدهد و با داشتن یک کارنامه پنج ساله پر از موفقیت، به فعالیت در این بخش مشغول است.