تبلیغات سازمانی چیست؟
تبلیغات سازمانی زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که یک کسب و کار بخواهد تمام محصولات و خدمات خود را در مقابل نگاه مخاطب قرار دهد. در این شیوه تبلیغاتی، تمرکز سازمان بیشتر روی برند است و تلاش می کند با جلب حواس مخاطب، به هدف خود دست یابد.
کسب و کارها از اجرای تبلیغات سازمانی چند هدف دارند. افزایش آگاهی از برند، رساندن پیام برند به گوش مخاطب و نمایش تصویری از برند، بخشی از این اهداف هستند. بنابراین، تمرکز تبلیغات سازمانی روی نمایش همه جانبه برند یک کسب و کار است.
اگر بخواهیم به صورت تخصصی تر به تبلیغات دیجیتال مارکتینگ سازمانی نگاه کنیم، باید این نکته را اضافه کنیم که پیش از اجرای این استراتژی برای تبلیغات، ابتدا باید کسب و کار مد نظر روی برند خود کار کرده باشد. اگر سازمانی بیانیه جایگاه برند، ماموریت و چشم انداز برند، پیام و قول برند و حتی در ملموس ترین حالت، سند هویت بصری خود را آماده نکرده باشد، نمی تواند ادعا کند که در مسیر برندسازی قدم برداشته است. در نتیجه، چیزی برای ارائه به مخاطب در قالب تبلیغات سازمانی استاندارد نخواهد داشت.
البته اجرای این استراتژی برای چنین کسب و کاری غیرممکن نیست. اما در صورت کامل نبودن مواردی که اشاره شد، احتمالا تبلیغات شرکت چندان برای مخاطب باورپذیر و در نتیجه، تاثیرگذار نخواهد بود.
ویژگی های تبلیغات سازمانی چیست؟
اولین ویژگی بارز این استراتژی تبلیغاتی، تمرکز آن روی برند است. معمولا متخصصان حوزه مدیریت کسب و کار و برندسازی روی این موضوع تاکید دارند که هزینه کردن برای ایجاد برند قدرتمند، در واقع، نوعی سرمایه گذاری است.
برند، تصویری از یک سازمان است که تا مدت ها در ذهن مخاطب باقی خواهد ماند و موجب انتقال حسی خاص به او می شود. پس اگر فعالیت درستی برای ساخت برند انجام شود، تصویر ساخته شده و حسی که منتقل می شود هم مثبت خواهد بود. با اجرای کمپین تبلیغات سازمانی یا شرکتی، این حس و تصویر مجدد در ذهن مخاطب تداعی می گردد و در نتیجه، انتقال پیام و اثرگذاری آن، افزایش چشمگیری خواهد داشت.
ویژگی دوم، که پیوستگی زیادی به مورد قبل دارد، نمایش تغییرات یک کسب و کار در سطح برند است. به طور مثال، اگر شرکتی ری برندینگ انجام دهد، ماموریت، چشم انداز یا پیامی جدید طراحی کند و حتی اقداماتی در جهت مسئولیت اجتماعی انجام دهد، همگی از طریق تبلیغات سازمانی قابل نمایش هستند.
برای مثال، اگر برند تولیدکننده موتورسیکلت به کمپین حمایت از هوای پاک بپیوندد و در این راستا، اقدام به تولید موتورهای برقی کند، از طریق تبلیغ سازمانی می تواند به اهداف زیر دست یابد:
- نمایش برند به عنوان حامی محیط زیست و انجام مسئولیت اجتماعی
- تبلیغ محصول برقی جدید شرکت
- جلب توجه حامیان محیط زیست و هوای پاک برای خرید محصول
ویژگی بعد، تبلیغ تمام کالاها و خدمات یک شرکت در قالب استراتژی تبلیغات سازمانی است. به این صورت که با اجرای یک کمپین تبلیغاتی تکرار شدن نام برند، احتمال انتخاب شدن توسط افراد در زمان خرید افزایش می یابد. نتیجه نهایی آن، افزایش فروش تمام محصولات شرکت خواهد بود.