تاثیر شبکه‌های اجتماعی در دیده شدن کسب‌و‌کارها

تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر کسب‌وکارها

به یک داد‌زن نیازمندیم! این ترفند، هر چند عجیب و کلاسیک ولی بر پایه یکی از نیازهای اساسی کسب‌و‌کارها استوار است. در این روش صاحبان کسب‌و‌کارهای سنتی تلاش می‌کنند با استفاده از فردی که با فریاد، مشتریان را به دیدن کسب‌و‌کار آن ها دعوت می‌کند، دیده شوند! این شیوه که بر پایه یکی از دو استراتژی بازاریابی یعنی بازاریابی برون گرا قرارگرفته، موجب دیده شدن کسب‌و‌کارهای سنتی می‌شود. دیده شدن و مورد توجه قرار گرفتن اساسی‌ترین نیاز همه کسب‌و‌کارهاست. امروزه نیز فضای مجازی در کارآفرینی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. اما شبکه‌های اجتماعی در کسب و کار چه کمکی می‌کنند؟

فهرست مطالب

نحوه اثربخشی شبکه‌های اجتماعی در کسب و کارها‌

تاثیر سوشال مدیا بر کسب و کارها

با این تفسیر، کسب‌و‌کارهای دیجیتال نیز به یک دادزن نیازمندند! البته نه از نوع پر سروصدای آن! بلکه دادزنی با نام شبکه‌های اجتماعی!

در حقیقت، شبکه‌های اجتماعی در کسب و کار می‌تواند همان نقش دادزن را بر عهده بگیرند. آن ها می‌توانند مشتریان را از وجود کسب‌و‌کار شما آگاه کنند، خدمات و محصولات شما را به نمایش بگذارند، خیل بسیار بزرگی از افراد را پوشش دهند و تبلیغ کسب‌و‌کار شما را گسترش دهند. آن‌هم بدون اینکه گلویی آسیب ببیند!

هر چند بسترهای لازم برای دیده شدن کسب‌و‌کار شما توسط بازاریابی شبکه‌های دیجیتال (Social Media Marketing) آماده شده است ولی این پایان ماجرا نیست. دیده شدن در این پلتفرم‌ها همان‌قدر که به لحاظ عضویت و ایجاد حساب کاربری ساده و کم‌هزینه است، از لحاظ واقعا دیده شدن و بر سر زبان‌ها افتادن سخت و مشکل است.

به عبارت دیگر، شما به عنوان صاحب یک کسب‌و‌کار باید نحوه استفاده بهینه از بسترهای موجود در شبکه‌های اجتماعی را بیاموزید.یعنی شما باید تمام پلتفرم‌های موجود در شبکه‌های اجتماعی را بشناسید، از بسترهای ایجاد شده آگاه باشید و از تاثیر فضای مجازی در بهبود و توسعه حوزه کسب و کار خود استفاده بهینه بکنید. در حقیقت، باید بدانید که با استفاده از شبکه‌های اجتماعی چه امتیازهایی برای کسب‌و‌کار خویش ایجاد می‌کنید.

تاثیر فضای مجازی بر کسب و کار

تاثیر شبکه های اجتماعی بر تجارت الکترونیک و مزایای آن در چند بخش قرار می گیرد که در ادامه در مورد آن ها صحبت می کنیم.

معرفی کسب‌و‌کار

مهمترین مزیت استفاده  از بستر شبکه‌های اجتماعی، معرفی کسب‌و‌کار شما در این دنیای پر طرفدار است.شما با عضویت در شبکه‌های اجتماعی و بیان اهداف، خدمات و محصولات خود اولین قدم را در جهت ارتباط با مشتریان بالقوه خویش بر می‌دارید. ابزارها و خدماتی در شبکه‌های اجتماعی موجودند که باعث ارتباط سریعتر با مشتریان هدف کسب‌و‌کارها می‌شوند.

به عنوان مثال تبلیغات هوشمندانه یا Lookalike Audience نوعی از تبلیغات ارائه شده در فیسبوک است که دارای یک سیستم پیشرفته شناسایی اهداف مخاطبین شما است. این سیستم امکان شناسایی مشتریان هدف را برای شما برآورده کرده وبه شما کمک می‌کند تا در بستری تجاری با آنها ارتباط برقرار کنید.

همچنین شما برای معرفی و نمایش کسب‌و‌کار خود به صورت گسترده‌تر باید تدابیری بیندیشید. یکی از ابزارهای شبکه‌های اجتماعی برای دسترسی به این هدف، استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Ma rketing) است.

ایفلوئنسرها افراد خاصی  هستند که می‌توانند کسب‌و‌کار شما را با سرعت و کیفیت به مراتب بیشتری گسترش دهند. شما اگر بتوانید یک شبکه تجاری ایجاد کرده و با اینفلوئنسر مارکترها مراوده داشته باشید، شانس بیشتری برای دیده شدن و افزایش فروش دارید. تقریبا تمام کارآفرینان امروزی معتقدند که این روش کارآمد و مفید است.

ارتباط مستقیم با مشتری

مزیت بزرگ دیگری که کسب و کار در شبکه های اجتماعی دارد، شرایط ارتباط مستقیم با مشتری است. در این صورت شما می‌توانید از نیازهای واقعی مشتریان شناخت پیدا کنید، نظرات واقعی آنها در مورد محصولات خود را بدانید و برای بالا بردن کیفیت کالای خود تلاش نمایید.

بسیاری از برندهای با ارزش و مولتی میلیون دلاری حال حاضر در فیسبوک، گروه‌های اجتماعی ایجاد کرده‌اند. با کمک گروه‌های فیسبوکی می‌توان ارتباط نزدیکی با کاربران برقرار کرد و از ایده‌های آنان استفاده لازم را برد.

در حقیقت، مزیت استفاده از ارتباط مستقیم با مشتریان، تبدیل آنها به مشتریان وفادار کسب‌و‌کار شماست. آنها با اشتراک‌گذاری محتوای منتشر شده شما به دوستان خود، نقش مهمی در دیده شدن کسب‌و‌کار شما دارند.

اجازه تبلیغات آنلاین

تبلیغات آنلاین

شبکه‌های اجتماعی به شما اجازه می‌دهند تا محصولات خود را به صورت آنلاین تبلیغ کنید، بازخوردهای آن تبلیغ را در بین مشتریان ببینید و به آنالیز دقیق محتوای ارائه شده بپردازید.

بدون شک، اینستاگرام یکی از از سه شبکه محبوب حال‌حاضر در دنیا است.

اینستاگرام به صورت مقطعی قابلیت‌هایی را منتشر کرد  که باعث شد این رسانه اجتماعی بیش از پیش بزرگ و کاربردی گردد.

یکی از این قابلیت‌ها، قابلیت استوری گذاشتن می‌باشد.به گفته کارشناسان از زمان اضافه شدن این قابلیت اینستاگرام، محبوبیت این شبکه را بیش از ۴۰درصد افزایش داده است.

بسیاری از تجارت‌های موفق معتقدند تاثیری که استوری‌ها در کسب‌و‌کار آنها گذاشته حتی از فعالیت‌های مشابه در Snapchat نیز بهتر بوده است. دیدن استوری‌ها از کاربران وقت زیادی نمی‌گیرد و مشاهده آن راحت است. بنابراین تبلیغاتی که از این طریق صورت بگیرد، شانس زیادی برای دیده شدن دارد.

برندهای بزرگ تجاری هر روزه از طریق استوری‌ها با کاربران و مشتریان در  ارتباط هستند. شما نیز می‌توانید از طریق استوری‌ها، محصولات و سرویس‌های خود را به کمک تصاویر و محتوای جذاب برای کاربران بی‌شماری به اشتراک بگذارید.

مانند بعضی از سرویس‌های مشابه، پس از راه اندازی کسب‌و‌کار در اینستاگرام هم ابزارهای آنلاین به منظور آنالیز و بهبود عملکرد شما ارائه شده است. این ابزار به شما نشان می دهد که محتوای منتشرشده شما به نسبت رقبا چقدر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. با این روش کم‌و‌کاستی‌های خود را نسبت به دیگران بهتر درک می‌کنید و می‌توانید با برطرف کردن آنها پیشرفت چشم‌گیری را تجربه نمایید.

ایجاد فضایی بدون محدودیت

عدم محدودیت و نقش شبکه‌های اجتماعی در گسترش نوآوری‌ها سبب شده تا صاحبان مشاغل و کسب‌و‌کارها برای پیشبرد تجارت الکترونیک خود به این شبکه‌ها متوصل شوند.

آزادی شبکه‌های اجتماعی از سانسورهای سیاسی و حکومتی و قید‌و‌بندهای تکنیکی مانند سئو، باعث شده تا فضای لازم برای نوآوری‌ها در شبکه‌های اجتماعی ایجاد شود. شمامی‌توانید بسیار خلاقانه به تولید محتوای تبلیغی خود بپردازید و از مسیرهای متفاوتی برای رسیدن به هدف خود که دیده شدن در شبکه‌های اجتماعی است، حرکت کنید.

این آزادی صرف استفاده از ابزارهای دیگر شبکه‌های اجتماعی نیز شده است. مثلا، چند سالی است که ابزارهایARیا (واقعیت افزوده) Augmented Reality و VR یا (واقعیت مجازی) Virtual Reality نقش پررنگی در زندگی امروزی دارند.

به تازگی پای سیستم تبلیغات حرفه‌ای این ابزارها به سایت‌ها و رسانه‌های اجتماعی نیز باز شده است. مسلما در این بین کسانی که با ایده‌پردازی‌های نوین و مناسب بتوانند از این تکنولوژی‌ها و دیگر تکنولوژی‌های جدید به منظور ارتباط نزدیکتر با کاربران استفاده کنند، شانس بیشتری برای دیده شدن کسب‌و‌کار خود ایجاد کرده‌اند.

شناسایی رقبا

یک راه شناسایی رقبا جستجوی هشتگ‌های مرتبط با کسب‌و‌کارتان است. از این طریق می‌توانید رقبای خود را به راحتی شناسایی کرده و با استراتژی‌های کاری آنها آشنا شوید. همچنین می‌توانید مشتریان آنها را شناخته و با دقت در نقاط ضعف آنها،مشتریان را جذب کسب‌و‌کار خود نمایید.

بحث دیگری که باید بدانیم تعدد شبکه‌های اجتماعی است. این تعداد بالا باعث می‌شود که فرض بگیریم رقبای شما در بعضی از این پلتفرم‌ها حضور ندارندو این یعنی “وجود یک بازار بدون رقیب برای شما”.

افزایش اعتماد مشتریان

اگر شما یک کسب‌و‌کار آنلاین داشته باشید، همیشه با عدم اعتماد مشتریان برای خرید اینترنتی مواجه هستید. شبگه‌های اجتماعی می‌تواند تا حدودی برای حل این مشکل یاری‌رسان باشد.

آیا استفاده از شبکه‌های اجتماعی بر رتبه سایت تاثیر دارد؟

هرچه فعالیت شما در شبکه‌های اجتماعی بیشتر باشد و کاربران بیشتری را برای ورود به سایت خود تشویق کنید، در واقع نرخ ورودی سایت خود را افزایش می‌دهید که در بهبود رتبه شما موثر است.همچنین شبکه‌های اجتماعی به دلیل داشتن اعتبار دامنه بالا می‌توانند تاثیر بسیار خوبی بر روی افزایش رنک وب‌سایت شما در موتورهای جستجوی مختلف نیز داشته باشد.

جمع بندی

تمامی مطالب فوق گویای برخی از مزیت‌ها و بسترهایی است که شبکه‌های اجتماعی در اختیار شما می‌گذارد. اما…

آیا می‌دانید که از هر پلتفرم به چه شکل استفاده کنید؟ آیا توانایی لازم برای تولید محتوای تبلیغی به منظور دیده شدن کالای کسب‌و‌کار خود را دارید؟ آیا دقیقا می‌دانید در فضای شبکه‌های اجتماعی چگونه رفتار کنید تا در نهایت اعتماد مشتریان را به دست آورید؟ اگر به این سوالات و بسیاری از سوالات دیگر پاسخ شما مثبت می‌دهید، پس به سرعت آستین‌ها را بالا بزنید.

پیشنهاد ما به شما این است که قبل از استفاده بهینه از شبکه‌های اجتماعی در پی مشاوره برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی و استفاده بهینه از دانش کارشناسان حوزه دیجیتال باشید. این‌گونه بهتر می‌توانید از دادزن‌ها و عروسک پوش‌های عرصه دیجیتال بهرمند شوید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر مقالات