دلایل محبوبیت پرفورمنس مارکتینگ چیست؟ | ۵ مزیت مهم پرفورمنس مارکتینگ

دلایل محبوبیت پرفورمنس مارکتینگ

پرفورمنس مارکتینگ چیست؟ رشته نسبتاً جدیدی در حوزه بازاریابی و تبلیغات دیجیتال بوده که به دلیل روش کار و مزیت های فراوان، مورد توجه بسیاری از کارشناسان و صاحبان کسب و کار قرار گرفته است.

در این روش داده های مختلف را زیر نظر می گیرید، آن ها را در زمان های مختلف اندازه گیری می کنید و از تحلیل این اطلاعات، برای بهبود کمپین های بازاریابی و تبلیغات خود کمک خواهید گرفت. علاوه بر آن، تنها زمانی هزینه تبلیغات را پرداخت می کنید که به نتیجه رسیده باشد. این ها همه آرزوی صاحبان کسب و کار است که به واسطه پرفورمنس مارکتینگ قابل دستیابی است.

در این مطلب قصد داریم تا از این رشته جذاب صحبت کنیم و مزیت ها و کاربرد آن را بررسی کنیم؛ لطفاً تا پایان همراه ما باشید.

فهرست مطالب

پرفورمنس مارکتینگ چیست؟

در زبان فارسی، پرفورمنس مارکتینگ (performance marketing) را «بازاریابی عملکرد» یا «بازاریابی عملکردگرا» معنا می کنند. منظور از این عبارات، انجام بازاریابی به صورتی است که که بتوان تمام داده ها را اندازه گیری کرد و پس از آنالیز، از اطلاعات حاصل جهت بهبود روند بازاریابی استفاده کرد. از سوی دیگر، پرداخت هزینه بازاریابی و تبلیغات تنها درصورتی انجام می شود که نتیجه ای کسب شده باشد. به همین  دلیل، پرفورمنس مارکتینگ یکی از روش های جذاب و کاربردی برای بازاریابی و تبلیغات است.

پرفورمنس مارکتینگ در بستر فضای دیجیتال اجرا شده و از برخی ابزارهای دیجیتال مارکتینگ برای جمع آوری داده های مختلف استفاده می کند. از این رو، کارشناسان تبلیغات آنلاین و دیجیتال مارکتینگ می توانند در اجرای این شیوه به کسب و کارها کمک کنند.

در ادامه کاربرد و مزایای پرفورمنس مارکتینگ برای کسب و کارها را به صورت دقیق تر بررسی خواهیم کرد؛ لطفاً تا پایان همراه ما باشید.

مدل بازاریابی دیگری که می تواند برایتان کاربردی باشد، مدل بازاریابی STP است. اما STP چیست؟

پرفورمنس مارکتینگ برای چه افرادی مناسب است؟

پرفورمنس مارکتینگ

به دلیل انحصار این شیوه به فضای دیجیتال، پرفورمنس مارکتینگ برای کسب و کارهایی مناسب است که در این فضا حضور دارند و قصد فعالیت جدی تر در آن را دارند. اجرای کمپین های تبلیغاتی برای وبسایت یا اپلیکیشن با هدف افزایش ترافیک ورودی، بالا رفتن تعداد نصب و … بخشی از فعالیت متخصصان پرفورمنس مارکتینگ در جهت کمک به کسب و کارها است.

اما چه نیازی به پرفورمنس مارکتینگ است؟ چرا باید کسب و کارها برای افزایش نصب یا ترافیک سایت، به این شکل از بازاریابی روی بیاورند؟

امروزه تعداد کاربران اینترنت و فضای دیجیتال در سرتاسر دنیا به طور چشم گیری افزایش یافته و سال هاست که استفاده از تلفن های همراه هوشمند همه گیر شده است. مردم بخش زیادی از زمان روزانه خود را در شبکه های اجتماعی و موتورهای جستجو سپری می کنند؛ همه این ها یعنی یک بازار بزرگ و پرمخاطب.

از سوی دیگر، ابزارهای کسب و کار در فضای دیجیتال هم توسعه یافته و در جهت تبلیغات و بازاریابی هدفمندتر قابل استفاده هستند.

این امکانات به کسب و کارها کمک می کند تا مخاطب هدف خود را به خوبی شناسایی کنند، نیازهای او را بشناسند و متناسب با این نیازسنجی، برنامه های بازاریابی و تبلیغات خود را اجرایی کنند.

در حین اجرا، به کمک متخصصان پرفورمنس مارکتینگ فعالیت های خود را زیر نظر می گیرند و داده های مفیدی را جمع آوری و تحلیل می کنند.

تمام این موارد کمک می کند تا مارکتینگ و تبلیغات هدفمندتر انجام شود و هزینه آن صرفاً پس از حصول نتیجه پرداخت شود؛ این یعنی افزایش بهره وری هزینه انجام شده و صرفه جویی اقتصادی.

مزایای پرفورمنس مارکتینگ

تا اینجا متوجه شدیم که پرفورمنس مارکتینگ چیست و چرا کسب و کارهای فعال در فضای دیجیتال به آن نیاز دارند. همچنین اشاره ای کلی و کوتاه به برخی از مزیت های این روش داشتیم. در ادامه موارد بیشتری از مزیت های پرفورمنس مارکتینگ را بررسی خواهیم کرد.

تجزیه و تحلیل آسان و ردیابی داده ها

احتمالاً با دوربین های ترددشمار که در آزادراه ها و بزرگراه ها نصب می شوند، آشنا هستید. وظیفه این دوربین ها، شمارش خودروهای عبوری است. بخشی از وظایف پرفورمنس مارکتینگ، شبیه به این دوربین ها است.

مهم ترین نقش و مزیت پرفورمنس مارکتینگ در کسب کارها، ردیابی همه داده هاست؛ در واقع هیچ چیز از چشمان شما دور نخواهد ماند! این اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند و از نتایج به دست آمده جهت بهبود روند بازاریابی و تبلیغات استفاده می شود.

تجزیه و تحلیل داده
جذب مشتری

جذب مشتری

فرض کنید یک سالن زیبایی برای تبلیغ و جذب مشتری، قصد پخش کردن تراکت را دارد. متصدی این کار، در خیابان راه می رود و بدون در نظر گرفتن ویژگی افراد، تراکت را به دست عابران می دهد. اما سالن دیگری که قصد انجام همین کار را دارد، یک نکته را حین پخش کردن تراکت در نظر می گیرد؛ مخاطب هدف.

درواقع وقتی تبلیغ به دست مخاطب اصلی خود برسد، احتمال بیشتری دارد که بتواند روی فرد اثر بگذارد، او را جذب کند و در نهایت، به مشتری تبدیل شود. یکی از اصول اساسی پرفورمنس مارکتینگ هم همین است؛ در نظر گرفتن مخطب هدف جهت ارسال پیام و تبدیل او به مشتری نهایی.

افزایش نرخ فروش

قرار نیست همه کاربران را به مخاطبان خود و در گام بعد، به مشتری تبدیل کنید؛ اما پرفورمنس مارکتینگ این امکان را به وجود می آورد تا بتوانید در نقاط مختلف فضای دیجیتال در برابر مخاطب خود حاضر شوید و پیشنهاد خود را به او عرضه کنید. اینگونه مشتریان بیشتری خواهید داشت و در نتیجه، میزان فروش بیشتری را تجربه می کنید.

افزایش نرخ فروش
پرداخت

پرداخت فقط به ازای نتیجه

معمولاً تبلیغات یکی از امور پر هزینه برای کسب و کارها محسوب می شود. این موضوع زمانی سخت تر می شود که تبلیغات انجام شده بدون ثمر باشد و نتواند به اهداف مشخص شده دست یابد. چنین چیزی می تواند کمر بیزینس ها را خم کند و به دلیل فشار اقتصادی بالا، آن ها را تا مرز نابودی پیش ببرد.

اینجا اهمیت پرفورمنس مارکتینگ بیشتر مشخص می شود. در این شیوه، شما تبلیغات خود را در نهایت دقت و با در نظر گرفتن پارامترهای مختلفی اجرا می کنید و هزینه آن را پس از کسب نتیجه، پرداخت خواهید کرد. این که شما تبلیغ کنید و هزینه را صرفاً در ازای نتیجه کسب شده بپردازید، بیشتر شبیه به رویا است؛ رویایی که با پرفورمنس مارکتینگ محقق می شود!

آگاهی از برند

 

همیشه هدف از تبلیغ، افزایش مشتری، فروش بیشتر و درآمد نیست؛ گاهی نیاز است تا سروصدایی به پا کنیم و نام خود را به گوش افراد بیشتری برسانیم. در این صورت، ذهن های بیشتری با نام ما آشنا خواهند بود و می توان در کمپین های بعد، به توسعه این رابطه پرداخت؛ رابطه ای که در نهایت منجر به تبدیل افراد غریبه به مخاطبان و نهایتاً مشتریان ما خواهد شد.

افزایش آگاهی برند

انواع کاربردهای پرفورمنس مارکتینگ چیست؟

تبلیغات نمایشی (Display Ad) یکی از کانال های تبلیغاتی در پرفورمنس مارکتینگ است. تبلیغات بنری، همسان، ویدئویی و …  نیز در وبسایت هایی که ترافیک بالایی دارند، قرار می گیرند تا در نهایت مخاطب را به صفحه فرود طراحی شده هدایت کنند.

یکی دیگر از انواع روش های تبلیغاتی کاربردی در پرفورمنس مارکتینگ، تبلیغات شبکه های اجتماعی است. البته مواردی همچون Facebook Ad در کشور ما قابل استفاده نیست. در عوض شبکه های اجتماعی قابلیت دیگری را فراهم می کنند به نام اینفلوئنسر مارکتینگ. در این روش، کسب و کارها سعی می کنند تا از اثرگذاری اینفلوئنسرها روی مردم به نفع خود بهره ببرند.

این ها صرفاً قسمت محدودی از کاربرد پرفورمنس مارکتینگ را نشان می دهند. همکاری در فروش (Affiliate marketing)، تولید محتوا برای اسپانسرشیپ یا رپورتاژ آگهی، بازاریابی موتورهای جستجو (SEM) و … نمونه های دیگری از این موضوع هستند.

سوالات متداول در مورد پرفورمنس مارکتینگ

پرفورمنس مارکتینگ چیست؟

منظور از پرفورمنس مارکتینگ یا بازاریابی عملکرد، انجام بازاریابی به صورتی است که که بتوان تمام داده ها را اندازه گیری کرد و پس از آنالیز، از اطلاعات حاصل جهت بهبود روند بازاریابی استفاده کرد. از سوی دیگر، پرداخت هزینه بازاریابی و تبلیغات تنها درصورتی انجام می شود که نتیجه ای کسب شده باشد.

پرفورمنس مارکتینگ چه مزیت هایی دارد؟

- تجزیه و تحلیل آسان و ردیابی داده ها - جذب مشتری - افزایش نرخ فروش - پرداخت فقط به ازای نتیجه - آگاهی از برند

چطور پرفورمنس مارکتینگ به افزایش فروش کمک می کند؟

قرار نیست همه کاربران را به مخاطبان خود و در گام بعد، به مشتری تبدیل کنید؛ اما پرفورمنس مارکتینگ این امکان را به وجود می آورد تا بتوانید در نقاط مختلف فضای دیجیتال در برابر مخاطب خود حاضر شوید و پیشنهاد خود را به او عرضه کنید. این گونه مشتریان بیشتری خواهید داشت و در نتیجه، میزان فروش بیشتری را تجربه می کنید.

جهت دریافت مشاوره در مورد اهمیت پرفورمنس مارکتینگ، این فرم را تکمیل کنید.

و در پایان این که...

پرفورمنس مارکتینگ از طریق هدف گیری دقیق مخاطبان، می تواند به افزایش مشتریان و در نهایت، افزایش فروش منجر شود. از طرفی به دلیل پرداخت هزینه تبلیغات پس از کسب نتیجه و متناسب با میزان آن، موجب هدفمندی هزینه های تبلیغاتی و بازگشت مبالغ هزینه شده برای کمپین های تبلیغاتی خواهد شد.

این ها بخشی از مزیت های بازاریابی عملکرد یا پرفورمنس مارکتینگ هستند که کسب و کارهای زیادی برای دستیابی به آن ها، به این رشته جذاب روی آورده اند.

در این مطلب سعی کردیم تا به این سوال پاسخ دهیم که پرفورمنس مارکتینگ چیست و چه کاربردی دارد. همچنین به بخشی از مزیت های آن اشاره کردیم. امیدواریم با مطالعه این مطلب، دید بهتری نسبت به این حوزه از صنعت بازاریابی و تبلیغات پیدا کرده باشید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر، می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید و یا در قسمت نظرات، پرسش خود را مطرح کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر مقالات