ارائه خدمات رایگان (دانلود پی دی اف رایگان)
یکی دیگر از تکنیک های تولید محتوا برای وبسایت، ارائه بخشی از خدمات به صورت رایگان است؛ البته نه هر خدمتی!
برای این کار، خدماتی را در نظر بگیرید که دغدغه بخش قابل توجهی از مخاطبان شماست؛ مثلا مشاوره رایگان، محتوای آموزشی رایگان (ویدئو، فایل و …)، بخش کوچکی از خدمات اصلی، بخشی از محتوا که برای اعضای ویژه آماده شده و … .
ارائه خدمات رایگان از چند نظر برای شما مفید خواهد بود؛ از جمله:
- هدایت ترافیک از کانال های مختلف به سایت
- جمع آوری لید
- جلب اعتماد مخاطب
تهیه پادکست
معمولا محتوای سایت از نوع مقالات متنی با حدود ۱۵۰۰ – ۱۰۰۰ کلمه است؛ این در صورتی است که محتوای جامع یا Mega content بسیار طولانی تر خواهد بود. بنابراین ممکن است مخاطب از مطالعه این حجم از کلمات و جملات منصرف شود.
تبدیل محتوای مقالات سایت به پادکست و محتوای صوتی و قرار دادن آن در کنار محتوای متنی می تواند به وجه تمایز شما با رقبایتان تبدیل شود و به جذابیت محتوای سایت شما اضافه کند.
تهیه کلیپ ویدئویی کوتاه
صفحات سایت خود را از نوشته های طولانی پُر نکنید! اگر قرار است درباره موضوعی خاص تولید محتوا انجام دهید، سعی کنید قالب های محتوایی مختلف را با هم ترکیب کنید.
مثلا در یک مقاله، بخشی از محتوا را در قالب ویدئوهای کوتاه بیان کنید. در این صورت، حواس مختلف مخاطب را درگیر می کنید و در نتیجه، او دیرتر خسته می شود و اثربخشی محتوا افزایش می یابد.
معمولا قرار دادن یک محتوا در ابتدای صفحه و با هدف توضیح درباره کلیت موضوع بسیار کمک کننده خواهد بود.
استفاده از اینفوگرافیک
همانطور که در ابتدای این مطلب هم اشاره شد، آمار و ارقام جذابیت خاصی برای مخاطب دارد. اگر این دست اطلاعات با طراحی های گرافیکی همراه شود، اثربخشی آن دوچندان خواهد بود.
یکی دیگر از تکنیک های تولید محتوا برای وبسایت، استفاده از اینفوگرافیک است. با استفاده از این نوع محتوا، می توانید اطلاعات موجود پیرامون موضوعی خاص را با آمار و ارقام ترکیب کنید و در قالب تصاویری جذاب، به دست مخاطب برسانید.
تیتربندی های جذاب
در زمان مطالعه مطالب بلاگ و سایر انواع محتوای متنی، معمولا چشم، قسمت های خاص را زودتر دنبال می کند؛ مواردی همچون اعداد و البته تیترها.
نوشتن تیتر به مخاطب کمک می کند تا به سرعت از محتوای بلاگ اطلاع یابد و بعد تصمیم بگیرد که به خواندن آن ادامه دهد یا نه.
به همین دلیل توصیه می شود در تیترنویسی به جذابیت و اثربخشی دقت بیشتری شود. البته نباید با تیترهای جذابی که با محتوای بعد از خود ارتباطی ندارند، مخاطب را گول زد.
بهترین کار برای تیترنویسی آن است که سوالات مخاطب را به عنوان تیتر خود انتخاب کنید؛ در واقع تیترهای سوالی که به زبان مخاطب نزدیک باشند، بسیار اثربخش خواهند بود.
نتیجه و مقدمه جذاب و منحصر به فرد
اگر برای خرید کتاب به کتاب فروشی مراجعه کنید، با کتاب هایی مواجه می شوید که به نظر نام جالبی دارند. ممکن است کمی آن ها را بالا و پایین کنید و حتی عناوین فصل های مختلف را بخوانید. اما در نهایت برای رسیدن به بهترین شناخت، به جلد پشتی و گزیده ای که روی آن نوشته، رجوع خواهید کرد.
در خواندن مطالب بلاگ هم چنین فرایندی وجود دارد. معمولا مقدمه است که مخاطب را با محتوای کلی مطلب آشنا می کند. پس بهتر است در نوشتن مقدمه دقت کنید و خلاصه مفیدی از بلاگ در آن بنویسید.
قسمت بعدی، نتیجه گیری است. نوشتن یک نتیجه گیری کارآمد و مفید می تواند نقطه پایان جذابی بر نوشته شما باشد. در این قسمت هم باید خلاصه ای از مطلب بنویسید.
شاید برای شما سوال پیش بیاید که: اگر مقدمه و نتیجه گیری خلاصه مطلب اند، پس چرا باید دو بار یک مطلب مشابه را نوشت؟
تفاوت این دو قسمت، در کاربردشان است. در مقدمه خلاصه ای می نویسیم تا مخاطب را به شناخت کلی برسانیم و انگیزه لازم را برای مطالعه ادامه مطلب در او ایجاد کنیم.
در نتیجه گیری اما مدل خلاصه کردن به صورت جمع بندی است؛ به طوری که مخاطب بتواند تمام آن چه را که خوانده است، در چند پاراگراف مرور کند.
استفاده از بولت پوینت ها
یکی دیگر از تکنیک های تولید محتوا، استفاده از بولت پوینت هاست. به کمک بولت پوینت می توان فهرست هایی از محتوا ایجاد کرد؛ به نحوی که خواندن آن ساده تر و سریع تر است و به انتقال پیام کمک می کند.
نمونه هایی از کاربرد بولت پوینت را در همین مطلب می توانید ببینید. معمولا این نوع دسته بندی محتوا از طریق علامت هایی مثل دایره، مربع و تیک قابل تشخیص هستند.
استوری تلینگ
استوری تلینگ یا داستان سرایی یکی از روش های نسبتا جدید در بازاریابی محتوایی محسوب می شود. در این شیوه که جز بهترین تکنیک های تولید محتوا هم هست، شیوه ای روایی و داستان گونه برای انتقال پیام استفاده می شود.
از مزیت های استوری تلینگ، اثربخشی و ماندگاری بیشتر پیام در ذهن مخاطب است. از استوری تلینگ می توان برای تولید محتوای برند (محتوایی که برای برندسازی تولید می شود) استفاده بیشتری کرد.
یکی از رمزهای موفقیت استوری تلینگ، قهرمان پروری در داستان است. البته باید به این نکته دقت داشت که قهرمان داستان، ما و کسب و کارمان نیستیم. در واقع قهرمان اصلی مخاطب است و کسب و کار ما در نقش حامی کنار او قرار می گیرد تا در نهایت به موفقیت و پیروزی برسد.