اصول طراحی لندینگ پیج چیست؟ - ۵ نکته مهم که باید در طراحی لندینگ پیج از آن بپرهیزید

لندینگ پیج

طراحی لندینگ پیج چیست و چه زمانی انجام می شود؟ لندینگ پیج ها اغلب در کمپین های تبلیغاتی کاربرد دارند. اما می توان برای معرفی محصولات یا سرویس های جدید نیز از آن ها استفاده کرد. به این صورت که بسته به هدف تبلیغ یا نوع محصول و سرویس، یک صفحه مجزا طراحی شود. این کار موجب جلوگیری از سردرگمی کاربران حین مراجعه به سایت می شود. از همین رو امکان تبدیل شدن آن ها به مشتری نیز افزایش می یابد.

به این نوع از صفحاتی که هدف مشخصی دارند و پذیرای کاربران جدید هستند، لندینگ پیج یا صفحات فرود گفته می شود. معمولا طراحی لندینگ پیج ها با سایر صفحات سایت، متمایز است. در ادامه به نکاتی که برای طراحی لندینگ پیج باید به آن ها توجه کرد، اشاره می کنیم؛ با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

لندینگ پیج چیست؟

طراحی لندینگ پیج

به طور کلی لندینگ پیج ها، صفحاتی هستند که با هدفی خاص و برای رسیدن به حجم ترافیک مشخصی طراحی شده اند و قابلیت تبدیل بازدیدکنندگان سایت به مشتری را دارند. قطعا برای شما پیش آمده است که وارد سایتی می شوید که پیشنهاد خرید عجیبی به شما می دهد. این صفحات همان صفحات فرود یا لندینگ پیج هستند.

در واقع طراحی لندینگ پیج برای کمپین های تبلیغات دیجیتال انجام می شود. از همین رو نحوه طراحی آن با سایر صفحات تا حدودی تفاوت دارد. بنابراین اگر با بازاریاب های آنلاین در مورد لندینگ پیج صحبت کردید، بدانید که منظور آن ها صفحاتی است که برای کمپین تبلیغاتی طراحی شده و قصد آن، افزایش فروش و تعداد مشتریان است.

برخی از اهدافی که ممکن است کسب و کارها، از طراحی لندینگ پیج داشته باشند عبارتند از:

  • دریافت اشتراک خبرنامه
  • ثبت نام در یک رویداد
  • برقراری تماس تلفنی
  • خرید محصول یا سرویس
  • تکمیل پرسشنامه های مختلف
  • و …

انواع لندینگ پیج چیست؟

لندینگ پیج ها را می توان به ۳ نوع تقسیم بندی کرد:

  1. صفحه فرود lead generation
  2. صفحه فرود click through
  3. صفحه فرود عضویت یا Opt-in

صفحه فرود lead generation

طراحی لندینگ پیج لید جنریشن با هدف دریافت اطلاعات شخصی بازدیدکنندگان و نیز ایجاد ارتباط بین آن ها و صاحبان کسب و کار انجام می شود. اما چرا کاربر باید اطلاعات خود را در این صفحات وارد کند؟ طراحان این لندینگ ها در قبال دریافت اطلاعات کاربران، به آن ها وعده هدایایی از قبیل تخفیف، استفاده رایگان از برخی سرویس ها و … را می دهند.

صفحه فرود click through

هدف از طراحی این نمونه لندینگ پیج این است که کاربر را متقاعد کرده و او را به صفحه دیگری هدایت کنند. این نوع از لندینگ پیج ها اغلب موجب افزایش نرخ تبدیل می شوند. اما برای چه مواردی توصیه می شود؟ در صورتی که بخواهید محصولی را با جزئیات کامل شرح دهید، این لندینگ بهترین گزینه انتخابی خواهد بود.

صفحه فرود عضویت یا Opt-in

این نوع از صفحات فرود، مانند سایت های معمولی، حاوی هدر، فوتر و سایدبار هستند. اغلب موارد استفاده از این صفحات فرود به منظور تشویق کاربران فعلی و آینده برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی شان، می باشد. همانطور که از نام این لندینگ مشخص است، جهت عضویت کاربران اطلاعاتی از قبیل نام، ایمیل و سایر داده های هویتی دریافت می شود.

اصول طراحی لندینگ پیج چیست؟

به منظور طراحی لندینگ پیج حرفه ای باید به برخی نکات دقت ویژه ای کرد. هر لندینگ پیج برای اینکه بازدهی خوبی برای کمپین تبلیغاتی کسب و کارها داشته باشد، باید ویژگی هایی داشته باشد که در این بخش به آن ها می پردازیم.

تفکیک اجزای محتوا

جدا کردن بخش های مختلف هر صفحه فرود به سازماندهی آن صفحه کمک می کند. همچنین تجربه کاربری مناسبی برای کاربران ایجاد می کند. برای این کار می توان از برخی تم ها و تصاویر نیز کمک گرفت.

بهبود خوانایی متن

سعی کنید در نگارش متون صفحه فرود خوانایی و فهم آن را برای کاربران ساده سازی نمایید. هرچه متن، قابل فهم تر و خلاصه تر باشد میزان موفقیت شما نیز بیشتر خواهد بود. علاوه بر نوع نگارش متن، نوع فونتی که استفاده می شود نیز موثر است.

استفاده از رسانه های تصویری

تصاویر به حلوه بصری لندینگ پیج شما کمک زیادی می کنند. استفاده از تصاویر در کنار متن ها، درک مطلب را افزایش داده و می تواند نقش موثری در انتقال پیام ها به مخاطب ایفا کند. حال این تصویر می توانند به صورت عکس، نمودار، اینفوگرافیک و … باشند.

استفاده از CTA

استفاده از CTA یا کال تو اکشن از الزامات هر لندینگ پیجی است که کاربر را مجاب به انجام اقدامی مشخص اعم از تماس، تکمیل فرم، دانلود فایل، هدایت به صفحه دیگر و … می نماید.

استفاده از ترکیب رنگی جذاب

ترکیب رنگی که در صفحات فرود استفاده می شود کاملا سلیقه ای است اما اینکه بتوانید رنگ هایی را انتخاب نمایید که چشم نواز بوده و مطابق با سلیقه کاربر نیز باشد، تاثیر بسیار مثبتی در کمپین تبلیغاتی خواهد داشت.

ارتباط متنی با تبلیغات

محتوای لندینگ پیج حتما با تبلیغاتی که کاربر به واسطه آن وارد صفحه شده است، ارتباط متنی و معنایی داشته باشد. حتی می توانید از پیشنهادات ویژه ای که در تبلیغات بیان می کنید، در صفحه فرود خود استفاده نمایید.

ارائه پیشنهادات مناسب

سعی کنید پیشنهادات خود را به نحوی بیان کنید که کاربر حس فریب خوردگی نداشته باشد. هرچه اعتماد سازی قوی تر باشد، اثربخشی لندینگ پیج در بهبود نرخ تبدیل هم بیشتر خواهد بود.

طراحی ریسپانسیو صفحه فرود

از آنجایی که امروزه استفاده از موبایل بیشتر از گذشته است، باید به ریسپانسیو صفحات خود دقت کنید؛ به ویژه صفحات فرود که با هدف مشخصی طراحی می شوند. چنانچه لندینگ پیج ریسپانسیو نباشد، تبلیغات ارزشی نداشته و عملا هزینه های مصرفی، به هدر می رود.

۵ نکته مهم که در طراحی لندینگ پیج باید از آن ها دوری کنید

پس از طراحی لندینگ پیج های متعدد در سراسر دنیا، برخی نکات به عنوان اصول اولیه طراحی این صفحات و برخی نکات به عنوان ممنوعه های لندینگ پیج شناخته شده است. در این بخش به ۵ اشتباه رایج که ممکن است در صفحات لندینگ به کار گرفته شوند، اشاره می کنیم.

استفاده از کروسل و اسلایدر

کروسل

شاید برایتان عجیب باشد که بدانید اسلایدرها و کروسل ها، علیرغم جلوه بصری زیبایی که دارند، نباید در هدر لندینگ پیج استفاده شوند.

کروسل هایی که محتوا را به صورت اتوماتیک نمایش می دهند، بدترین تجربه کاربری را ایجاد می کنند. چرا که فرصت مشاهده کامل محتوا را مخاطب سلب نموده و به عبارتی از بین برنده نرخ تبدیل است!

به عنوان جایگزین برای کروسل ها در هدر لندینگ پیج، می توان از انمیشن های کوتاهی که تکرارشونده هم هستند، استفاده کرد. همچنین می توانید محتوای خود را اولویت بندی نمایید؛ محتوای مهم تر را در هدر و سپس به ترتیب سایر محتواها را درج کنید.

درج تصاویر حجیم

سایز و حجم تصاویر

همه ما می دانیم که زمان لود لندینگ پیج باید بسیار کوتاه باشد و در سریع ترین زمان ممکن نمایش داده شود. اما چه عواملی موجب کاهش سرعت لود سایت می شوند؟

استفاده از تصاویر با ابعاد بالا می تواند در سرعت صفحه لندینگ موثر باشد. بنابراین قبل از آپلود آن ها بهتر است ابعاد را به نحوی کوچک نمایید که در انواع دیوایس ها واضح باشد.

مورد دیگر حجم بالای تصاویر است که باید مورد توجه قرار گیرد. هرچه حجم تصویر بیشتر، زمان لود صفحه نیز بیشتر خواهد بود. برای کاهش حجم تصاویر می توانید رزولوشن آن را به ۷۲dpi کاهش دهید.

مورد دیگر فرمت تصاویر و فایل هایی است که در طراحی لندینگ پیج مورد استفاده قرار می گیرد. فرمت های مناسب تصویر برای صفحات وب اغلب، png، jpg و webp هستند. تصاویر png برای مواردی که می خواهید تصویر بدون بک گراند باشد، مناسب است. در غیر این صورت دو فرمت دیگر، تصویر کم حجم تری را ارائه می کنند.

فوتر کاذب

فوتر کاذب

فوتر کاذب چیست؟ زمانی از این اصطلاح استفاده می شود که به نظر محتوای صفحه لندینگ به پایان رسیده باشد یا یک نشانه بصری به بیننده چنین موضوعی را القا کند اما همچنان محتوایی در ادامه وجود داشته باشد.

گاهی اوقات، حتی نوارهای بسیار تیره ای در میان صفحه مشاهده می شود که برای تجزیه محتوا استفاده شده است اما بسیاری از مردم آن را به عنوان پایان صفحه تفسیر می کنند.

اما برای جلوگیری از این مشکل چه باید کرد؟ مطمئن شوید که محتوای شما به گونه ای تفکیک شده باشد که بیننده را به ادامه پیمایش سوق دهد. برای مثال، می توانید از بلوک های رنگی استفاده کنید تا نشان دهید که صفحه هنوز به پایان نرسیده است. از طرف دیگر، بخش های مختلف صفحه بهتر است طولانی نباشند تا اگر کاربر به پایین اسکرول کرد، بتواند مقداری از محتوای بخش بعدی را نیز ببیند.

پنهان سازی کال تو اکشن

کال تو اکشن

CTA معمولا مهم ترین بخش در طراحی لندینگ پیج ها است. بنابراین آن را پنهان نکنید. بازدیدکنندگان وبسایت به طور متوسط ۱۵ ثانیه در صفحه باقی می مانند. CTA را در بالای صفحه درج کنید تا کاربران بتوانند بلافاصله پس از بازدید از صفحه فرود، آن را ببینند.

قرار دادن مهم ترین محتوا در بالای صفحه فرود به بازدیدکنندگان کمک می کند تا سریع تر تصمیم بگیرند که خدمات کسب و کار شما همان چیزی است که آن ها به دنبالش هستند یا خیر.

استفاده از اصطلاحات تخصصی

اصطلاحات تخصصی

احتمالاً سخت‌ترین کار برای هر مارکتر این است که از اصطلاحات تخصصی استفاده نکند. اما لازم است که هنگام نوشتن محتوای متنی برای لندینگ پیج، از ذکر هر گونه اصطلاحات فنی یا اختصاراتی که برای شما واضح است اما درک آن برای مشتریان دشوار است، بپرهیزید.

یک راه خوب برای فکر کردن به این موضوع این است که تصور کنید هیچ اطلاعاتی در مورد کسب و کار خود ندارید؛ آیا نوشته های شما همان چیزی که مد نظرتان است به دیگران منتقل می کند؟

راهکار بهتر اینکه سعی کنید به جای سر و کله زدن با این موارد فنی و تخصصی، از ارزشی که می توانید برای مشتری خود به ارمغان آورید، بنویسید.

سوالات متداول در مورد لندینگ پیج

لندینگ پیج چیست؟

به صفحات ویژه ای که برای کمپین های تبلیغاتی آنلاین با هدف افزایش نرخ تبدیل، معرفی محصولات و سرویس های جدید و ترغیب کاربر به انجام اقدامی مشخص طراحی شده باشد، لندینگ پیج گفته می شود.

انواع لندینگ پیج چیست؟

لندینگ پیج ها به ۳ نوع lead generation، click through و عضویت یا Opt-in تقسیم بندی می شوند.

هزینه طراحی لندینگ پیج چقدر است؟

هزینه طراحی لندینگ پیج بسته به سبک طراحی، تعداد سکشن ها، نوع محتوای صفحه و ... متفاوت است. از همین رو نمی توان به طور قطع هزینه مشخصی را برای آن بیان کرد.

جهت دریافت مشاوره در مورد طراحی لندینگ پیج، این فرم را تکمیل کنید.

و در پایان این که...

طراحی صفحه فرود می تواند یک کابوس باشد اما فقط در صورتی که زمان، دقت و توجه کافی صرف نکنید! با رعایت نکاتی که در این مقاله برای طراحی لندینگ پیج ذکر شد می توانید نرخ تبدیل سایت را افزایش داده و فروش بیشتری داسته باشید. به یاد داشته باشید که پیوسته صفحات خود را آزمایش کنید تا بفهمید کدام عناصر برای سایت شما تاثیر گذارتر است. هرچه بیشتر در مورد مشتریان خود و نحوه رفتار آنها در سایت بدانید، می توانید صفحه فرود شما موثرتری طراحی نمایید. بهینه سازی صفحه فرود در یک ساعت یا یک روز اتفاق نمی افتد. باید از نگاه کاربر به آن نگاه کنید و متوجه شوید که به اندازه کافی خوب است یا خیر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر مقالات