مرحله اول: شناخت کامل حوزه کسبوکار
همانطور که گفته شد، اولین مرحله بازآفرینی، شناخت کامل حوزه کسب و کار است. با این شناخت، صاحبان کسب و کارهای سنتی از نیازهای حقیقی کسب و کار خود آگاه می شوند. به عنوان مثال، یک شیرینی فروشی سنتی ممکن است نیازی به رایانه و اینترنت نداشته باشد اما در همان حوالی ممکن است شیرینی فروشی دیگری باشد که شیرینی فروشی خود را تبدیل به یک شیرینی فروشی آنلاین کرده است.
صاحب شیرینی فروشی اول احتمالا به رایانه و اینترنت نیاز چندانی ندارد اما شیرینی فروشی دوم بدون اینترنت و رایانه کسب و کارش دچار مشکل خواهد شد. بنابراین شناخت دقیق کسب و کار و اینکه از چه روشی قرار است محصولات و خدماتش را عرضه کند، اولین گام در بازآفرینی کسب و کار دنیای اقتصاد دیجیتال است.
مرحله دوم: شناخت مشتریان و نیازهای آن ها
پس از شناخت حوزه کسب و کار نوبت به شناخت مشتریان و نیاز آن ها میرسد. اگرچه بسیاری از افراد معتقدند که شناخت مشتریان و نیازهای آنها گام اول است اما به هر حال اینکه یک کسب و کار بداند قصد چه کاری برای انجام دارد از اهمیت بیشتری برخوردار است. هر تغییر در فضا و مدل کسب و کار حتما باید بر اساس نیازهای مشتریان انجام شود.
اما سوال اینجاست که نیاز و تقاضای مشتریان در اقتصاد دیجیتال چه تغییراتی می کند؟ ساده ترین مثال برای پاسخ گویی به سوال پیش رو این است که یک خواروبارفروش به دلیل حجم بالای دادوستدهای روزانه، حتما باید کسب و کار خود را به دستگاه کارتخوان مجهز کند. چون امروزه نیاز مشتریان این است که بتوانند به راحتی بدون همراه داشتن پول نقد خرید خود را انجام دهند. با توجه به تشدید رقابت در اقتصاد دیجیتال بهتر است شعار «همیشه حق با مشتری است!» بیشتر از گذشته مدنظر کسب و کارها قرار گیرد.