مشاوره آژانس دیجیتال دارت

فهرست مطالب

مشاوران کسب‌وکار یک فعالیت اقتصادی و غیراقتصادی،  بازار آن را آنالیز یا تحلیل می‌کنند تا موضوعات سازگار و هماهنگ با آن فعالیت را تعیین کنند. این موضوعات مشتمل‌بر دستورالعمل‌های استراتژیک، وظایف، دیدگاه‌ها و ارزش‌ها، موقعیت بازار، مخاطبان هدف، اهداف و زنجیره ارزش هستند.

رعایت این موارد به تضمین نتایج مستمر در بلندمدت منجر می‌شود که در نهایت سبب خلق ثروت و به منفعت رسیدن صاحبان کسب‌وکار می‌شود.

بااین‌حال نیاز به مشاوره برای یک کسب‌وکار شرایطی به همراه دارد که باید با رعایت آن نسبت به این کار اقدام کرد. برای دریافت مشاوره برای کسب‌وکارتان باید این موضوعات مورد توجه قرارگیرد. برای مثال باید به این پرسش پاسخ دهید که آیا شرکت شما به طور مستمر با زیان مواجه می‌شود؟ 

در این صورت باید وضعیت اقتصادی را تحلیل کنید که آیا راهبردها و برنامه‌ریزی شما مطلوب است؟ وضعیت رقیبان شما چگونه است آیا آنان سود می‌برند؟ برای دریافت مشاوره باید به همه این پرسش‌ها به‌درستی پاسخ دهید تا با استفاده از نظرات کارشناسان این حوزه، باردیگر کسب‌وکارتان فعالیت خود را از سربگیرد.

بخش مشاوره

اهمیت نظرات مشتریان در کسب‌وکار

نظرات و خواسته‌های مشتریان برای هر کسب‌وکاری مهم و حیاتی است. مهم و حیاتی از این نظر که شما بدون توجه به نیازهای آنان هرگز نمی‌توانید بازاری برای محصولات تولیدی خود پیدا کنید. بنابراین نظر و نیاز مشتریان در تصمیم‌گیری‌های یک واحد، اثرغیرقابل انکاری دارد. تصمیم‌های یک کسب‌وکار موفق و سودده هرگز برپایه حدس و گمان اتخاذ نمی‌شود بلکه برمبنای اطلاعات واقعی که از جانب افراد موثق و مرتبط بیان می‌شود، گرفته می‌شود.

اطلاعات دقیق به تصمیم‌گیری دقیق و اثرگذار ختم می‌شود و در این شرایط مشتری منبع موثق کسب این اطلاعات است. درنتیجه اطلاعات و داده‌های دقیق از شرایط بازار، رقیبان و مشتریان نیاز اساسی مدیران بازاریابی و صاحبان کسب‌وکارها است.

تحقیقات بازار کیفی نیز به رفتارها، باورها، اعتقادات و دیدگاه‌های مشتری، اشخاص و احساسات آنان درباره یک شرایط و موقعیت ویژه وابسته است. تحقیقات بازار کیفی، سبب می‌شود با خواسته‌ها و نیازهای درونی مشتریان هدف خود بیشتر آشنا شوید و با بهره بردن هوشمندانه از این داده‌ها بتوانید کمپین‌های بازاریابی مبتکرانه‌ای پیاده‌سازی کنید.

شناخت رقبا

هر کسب‌وکاری باید رقبای خود را بشناسد تا بتواند با موفقیت در بازار حضور یابد. پس از شناخت رقبا باید به موضوعاتی مثل محصولات، شیوه فروش، استراتژی‌های کسب‌وکار و بازاریابی آن توجه کنید.

با این نگاه تحلیل رقبا به دو بخش شناخت رقبا و تحلیل تک‌به‌تک هر رقیب تقسیم می‌شود. بطورکلی تحلیل رقبا به هر کسب‌وکاری کمک می‌کند که دیدگاه مثبت و مناسبی به کسب‌وکار رقیبان داشته باشد و با درنظرگرفتن آن، برنامه و راهبرد دقیق و محکمی را پی‌ریزی کند تا برنامه‌ی موفق‌تری نسبت به رقبا تدوین کند و درنهایت از آن‌ها جلوتر حرکت کند.

فرصت‌های حوزه فعالیت خود را شناسایی کنید و به رفع موانع و مشکلات کار و صنعت‌تان بپردازید و در این صورت میزان و کیفیت تولیدات‌تان به طور مستمر رو به پیشرفت خواهد بود و حتی از محصول رقبا نیز جلوتر خواهد رفت. در مجموع باید گفت که تحلیل رقبا سبب می‌شود که همیشه اطمینان پیدا کنید که استانداردهای لازم را در تولید محصول و بازاریابی پیاده کرده و از بازار و رقیب عقب‌تر نیستید.

دریافت اطلاعات مخاطبان

برخی مواقع کسب‌وکارها به اطلاعات بیشتری درباره مخاطبان و مشتریان خود نیاز دارند تا محصولات خود را به شیوه بهتری عرضه کنند. انجام این کار به داشتن اطلاعات مختلف از مخاطبان و مشتریان نیازمند است.

برای نیل به این مقصود باید اطلاعاتی مانند جنسیت، سن و وضعیت تاهل مشتریان و مخاطبان بدست آید. در این مسیر تحقیق کیفی به آنان یاری می‌کند به چنین اطلاعاتی دسترسی داشته باشند.

به‌منظور شناخت رفتار مصرف‌کننده، باید روش‌ها و شیوه‌های اصولی را در پیش گرفت. برای این منظور انجام مصاحبه‎های عمقی راه مناسبی است چون این مصاحبه‌ها به‌صورت چهره‌به‌چهره صورت می‌گیرد و از این طریق امکان کسب اطلاعات فراوانی مهیا می‌شود.

تحقیقات بازار با کسب اطلاعات تازه درباره نظرات مصرف‌کنندگان در زمینه پیام‌های بازاریابی و اطلاعات لازم در خصوص اثربخشی فعالیت‌های بازاریابی را برای کسب‌وکارها ایجاد می‌کنند.

بنابراین چنان‌چه کسب‌وکاری درصدد است محصول تازه‌ای را تولید کند یا محصول کنونی خود را ارتقا دهد بهتر است نخست تحقیق بازار را انجام دهد تا از پذیرش محصول جدیدش بین مصرف‌کنندگان آگاه شود.

وقتی محصول‌ شما روانه بازار می‌شود مشتریان در باره موضوعات مختلف مانند شکل، اندازه، کاربرد و رنگ آن اظهارنظر می‎کنند. مصاحبه عمقی به شما یاری می‌کند اطلاعات را جمع‌آوری کنید و از این اطلاعات برای اصلاح و ارتقای محصولات‌تان بهره ببرید.

جلسه با نفرات کلیدی کسب‌وکار

جلسه با مدیران کسب و کار

جوامع از مدت‌ها قبل به سمت تخصصی‌شدن پیش رفته و در هر رشته و حرفه‌ای افراد متخصص وکارشناس فعالیت دارند. دربخش کسب‌وکار نیز این موضوع دیده می‌شود یعنی کارشناسان و متخصصانی برای شیوه فعالیت کسب‌وکار وجود دارند تا مخاطبان بهترین روش روز و علمی را برای کسب‌وکار خود انتخاب کنند. مجموعه دیجیتال مارکتینگ دارت نیز آماده است که به کسب‌وکارها برای رفع مشکلات و سودهی واحدشان مشاوره دهد. برای این منظور معمولا نشست‌هایی بین افراد کلیدی کسب‌وکارها برگزار می‌شود تا هرچه بیشتر با نحوه مدیریت و اداره این کسب‌وکارها آشنا شوند.

در این جلسات بررسی دقیق کسب‌وکار، رقبا، مخاطبان، بازار، شناسایی مزیت‌رقابتی و برنامه‌ریزی استراتژی کسب‌وکار انجام می‌شود.

همچنین بررسی کمی شبکه‌های اجتماعی رقبا، شبکه اجتماعی کسب‌وکار و وب‌سایت کسب‌وکار در این نشست‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد.

علاوه‌براین، در این نشست‌ها بررسی دقیق کسب‌وکار کمی وکیفی، بازار، رقبا، مخاطب، برگزاری جلسات مشترک بانفرات کلیدی کسب‌وکار، بررسی مشکلات احتمالی، شناسایی نقاط قوت و ضعف و همچنین برنامه‌ریزی و شناسایی راه‌حل‌ها پرداخته می‌شود.

شناسایی نقاط قوت‌و‌ضعف

شناخت نقاط قوت و ضعف از ضرورت‌های پیشرفت و استمرار یک کسب‌وکار محسوب می‌شود و درغیراین‌صورت پس از مدتی توسعه و کارآیی هر فعالیتی می‌تواند با اختلال روبه‌رو شود.

نخستین قدم برای شناسایی نقاط قوت‌و‌ضعف این است که قواعد کسب‌وکار خود را شناسایی و لیستی از فعالیت خود مانند نقاط قوت کارکنان، منابع مالی، و مزیت‌های هزینه و رقابت را تدوین کنید. کسب‌وکار خود را در معرض خطر دیگران قرار دهید تا نقاط ضعف آن آشکار شود.

این نقاط ضعف می‌تواند تابع مسایل مختلف از جمله نبود محصولات یا مشتریان، غیبت کارکنان، نبود مالکیت معنوی، نزول سهم بازار و مسافت طولانی تا بازار باشد.

نقاط ضعف مطرح شده در تجزیه‌و‌تحلیل SWOT خود را بررسی کنید. هنگامی‌که این تجزیه‌و‌تحلیل را بعداز یک سال ارزیابی می‌کنید امکان دارد متوجه نقاط ضعف رفع‌شده خود شوید.

مشکلات احتمالی

به‌طور طبیعی برای شروع یک کار مسایل و مشکلاتی سر راه قرار می‌گیرد که باید آن را رفع کنید. چالش افراد با تجربه معمولا ایجاد یک نام تجاری تازه یا پیداکردن یک فعالیت با سود چشم‌گیر است. اما این چالش برای کسب‌وکارهای نوپا، فرق می‌کند. این مشکلات از تعیین بودجه برای راه‌اندازی، انتخاب فعالیت درخور، یافتن جریان نقدینگی در کسب‌وکارآغاز و تا شناسایی بازار و شمار رقبا، یافتن مشتری، شناخت استراتژی و بازاریابی برای یافتن مکان مناسب در بازار متغیر است.

راه‌حل‌ها

تدوین استراتژی

هر کسب‌وکاری ممکن است در مدیریت و اداره خود به خاطر وضعیت و پیچیدگی‌ها با مشکل یا حتی بحران‌های کوتاه مدت و سایر موانع روبه‌رو شود که در صورت مدیریت درست می‌توان این تهدیدها (مانند تحریم یا همه‌گیری ویروس کرونا) را به فرصت تبدیل کرد و به رشد سود و رونق کسب‌وکار برسد.

برای رفع این بحران‌ها، قدم اول برنامه‌ریزی درست و شناخت وضعیت موجود است. در این راه باید واقع بین بود و عقلانه رفتار کرد که معمولا این رفتارعقلانه از اطلاعات درست و به‌روز حاصل می‌شود.

آژانس دیجیتال مارکتینگ دارت با سابقه طولانی مدت در ارائه خدمات مشاوره برای کسب‌وکارها آماده است تا نیازهای مشاوره‌ای کسب‌وکارها را پاسخ دهد. برای دریافت مشاوره رایگان و هماهنگی برای دریافت خدمات مشاوره تخصصی با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

استراتژی‌های مشابه